- شناسه : 3926
- موضوع : علوم پایه
- فرمت اصلی : pptx
- تعداد صفحات : 68
- حجم فایل : 4.04 مگابایت
- در صورت مغایرت با توضیحات
- از طریق چت انلاین و واتساپ
- دانلود سریع پس از خرید فایل
- در هر زمان با چند کلیک سریع
پاورپوینت کنترل کیفیت در آزمایشگاه بیوشیمی شامل 68 اسلاید زیبا هستش که قابل ویرایش می باشد و به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد. در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت شده است. در ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید.
بخشی از متن پاورپوینت
امروزه گزارش های آزمایشگاه های بالینی کمک شایانی به پزشکان و متخصصان در تشخیص بیماری ها و به دنبال آن مداوای بیماران می نماید. بنابراین لازم است که این گزارش ها با صحت و دقت بالائی به دست پزشکان برسد و یا به عبارت دیگر نتایج بیماران باید به مقادیر واقعی بسیار نزدیک باشد تا پزشکان بتوانند بر اساس این نتایج تصمیم گیری صحیح و مناسب در مورد بیماران داشته باشند.
کنترل کیفی (Quality Control:
کنترل کیفی فرآیندی است که در سایر فرآیندها اعم از فرآیندهای فنی و اداری وارد شده و از خروج جواب غیرصحیح جلوگیری می کند که شامل روشهای بکار رفته جهت ارزیابی ، متد آزمایش و نحوه انجام آزمایشاست و غالبا برای شناسایی منبع خطا؛ تخمین میزان خطا و هشدار به پرسنل نسبت به بروز خطا است.
كنترل كيفيت شامل دو نوع فعالیت است :
تضمين كيفيت (Quality. assurance):
به تمام فعاليتهاي لازم براي آن كه از روند آزمايش اطمينان حاصل كرده و آزمايش از كيفيت قابل قبولي برخوردار باشد گفته مي شود. در واقع تمام مراحل ورود نمونه به آزمايشگاه تا گزارش جواب را در بر مي گيرد. در اين سيستم مشكلات موجود شناخته و سپس تصحيح شده و مراحل اصلاح ارزيابي مي شود.
Q.A تضمين كيفيت در آزمايشگاه شامل كليه اقداماتي است كه مي بايست در مرحل قبل از آزمايش –آزمايش و بعد از آزمايش انجام شود.
قبل از آزمایش (pre analytical)
آزمایش (Analytical)
بعد از آزمایش (post analytical)
خطاي قبل ازانجام آزمایش (pre analytical):
در اثر متغییرهایی شامل پذیرش و ثبت ، نمونه گیری ، انتقال نمونه، حفظ و نگهداری نمونه و ... بوجود می آید
رعایت نکات زیر :
قند ناشتا :بيمار بايد به مدت 8ساعت از مصرف مواد غذايي خوداري كند.
جدا سازي سرم يا پلاسما بايد در مدت حداقل30دقيقه بعد از نمونه گيري انجام شود (حداکثر دو ساعت)
پس از جدا سازي نمونه به مدت 48 ساعت در دماي يخچال و مدت طولاني تر در فريزر قابل نگه داري است
فهرست مطالب :
مقدمه
کنترل کیفی (Quality Control)
تضمين كيفيت (Quality. assurance)
خطاي قبل ازانجام آزمایش (pre analytical)
خطاي هنگام آزمایش (Analytical)
ترسيم نمودار كنترل كيفي
خطاي بعد از آزمایش (post analytical)
مواد کنترلی و نحوه انتخاب آنها
انواع مواد کنترلی
انتخاب غلظتی مواد کنترلی
کالیبراتور
تعیین خطای مجاز
تعیین مقادیر خطای مجاز
تعیین مقادیر خطای مجاز براساس تغییرات بیولوژیک
اصول کنترل کيفي در بخش بيوشيمي
توزیع گوسین
تفسیر قوانین وست گارد در منحنی لوی جنینگ
استفاده از آزمون کنترل دوبل (Duplicate test)
پیش نمایش بخشی از صفحات پاورپوینت